Instagram

Google+ Followers

Thursday, February 3, 2011

hati???? ntahla

hati??? knp aek? kadang2 rasa tenang..kadang2 rasa kosong.. maybe ade amalan yg xlengkap lg..n mungkin aq sunyi.. ntahla..bila pikir blek..mungkin aq trlampau ego... mungkin aq trlalu sellfish.. n mungkin aq trlalu memilih... tp ntah la... aq xrasa pun ade insan yg brnama LELAKI boleh mnjadi plengkap hidup aq ni... aq dah ditahap sgt serik...sgt bosan... sgt melarang hati aq untuk trima mana2 lelaki lg... even keinginan aq untk kawen pun jaoohhhhhhhhh di sudut ati aq.. mungkin aq trlalu muda kot..dats y aq fikir camni.. tp ntahla.. bile dgr membe2 brcerita...sdikit sbyk trdetik juga kat ati aq untuk kembali menerima org len.. tp aq rasa mustahil... aq rase mcm xde sape nk kat aq dah..ntah la weh... kalau nak pun..stakat maen2 bek xyah la if mcm tu... sahabat aq ade nasihat kan aq... "Tak perlu mengorbankan diri sendiri untuk sesuatu cinta yang kt x pasti... Lebih baik korbankn diri untuk cinta yg kt yakin suci dan kekal... cinta kepada Allah S.W.T."... aq trtarik dgn kata2 sahabat aq ni.. cinta yg tidak pasti... cinta remaja yg pnuh dgn kelalaian...penuh dgn sandiwara palsu jek.. tp if CINTA tu datang dalam diri aq... aq xbrdaya untuk menolak... Ya Allah..tunjukkan lah aq jalan kebenaran... terangilah hatiku dari segala kegelapan... dan temukan aq dgn jodoh yg telah kau tetapkan...Amin...

3 orang komen:

Muhammad Farhi @ pae said...

apa yg di kata itu mmang betul....
setiap insan yg bernama manusia pasti ada jodohnya yang telah ditetankan oleh Allah yg Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
oleh itu kita hendaklah selalu berdoa agar mendapat jodoh yang diharapkan.
:)

gadisBiasa said...

btul tu pae... nanie stuju...
Allah maha mengehtahui sgalanya....
apa yg pnting...kt usaha tok achieve apa yg spatutnya...chaiyok2! ^_^

Muhammad Farhi @ pae said...

bak kate upin n ipin kn....
mmm....betul3....
i2 lah yg di harap2 kn...
same2 lah kite usaha ke arah yg sepatutnye yg kite patut pergi....
O_O v

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...