Instagram

Google+ Followers

Wednesday, April 20, 2011

FACEBOOK kne block!!!!?? Dont Worry :)



http://matcuoi.com
hahahaha... pada mulanya sengsara la CN dalam masa sebulan lebey bile FACEBOOK kat opis CN kne block..maybe dieorang sekat sbb pngunaan FACEBOOK maken mnjadi2 di kalangan pekerja... tp ade cara meh~ CN dapat ni pun dari staff2 kat tmpat keje CN...

1. mula2 macam biasa...taip www.facebook.com kat kowank punye internet... humm..CN try kat GOOGLE CHROME tp xjalan la...gune INTERNET EXPLORER jek jalan...bile kowank tekan msti kuar kat bawah ni kan?






2.then.. tambahkan http:// kat depan www.facebook.com



3. dekat depan http.. tambah huruf S...  macam ni ----> https://www.facebook.com/






4.then dapatlah.. kowank masuk FB..






5. if kowank keluar camnii...(cam kat bawah) ignore jak...




kan..senang jak..tp kelemahan cara ni ialah setiap kali kowank nak tukar page...contohnye nak pegi PROFILE ke...tgk PROFILE membe kee....kowank kne ulang step yang sme la... ala..kowank mesti snggup kan demi FACEBOOK..hahahahha


CN xberani nak buat benda2 hard core tp ade lagi satu cara... kowank try la ni tp hati2... step die senang jakkkk


cara lain tok bukak FACEBOOK


p/s: sambel2 tgk tips tu..follow la blog tu..best wooo blog neh..huhu... ayeemayam da best! 



7 orang komen:

Farah Shamsudin said...

ha! tau tuu..:P

HAJAR NOORLIN said...

yeke? siapa yg blog? wahh..macam ade mcm2 cerita jek kat opis yg haja x tau ni?

nanie zainudin said...

@Farah Shamsudin
hahahah..farah..opss..kantoi nakal ae men fesbuk kat opis..keh3

nanie zainudin said...

@HAJAR NOORLIN JTMK gomen laaa ajar...block trus neh..ni pun kak yus yg bgtau..kah2..

Khuzrin Kamarudin said...

halemak... cool info....

ZF said...

dah la waat dah benda ni....huhuhuhu

End Wan said...

https nih pon bule prevent dari SPAM klw kita active dkt accout.. tapi, kita nk main game xbule r.. :) just sharing..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...