Instagram

Google+ Followers

Saturday, April 9, 2011

AKU SEORANG JUTAWAN

http://matcuoi.comwahhhhhhh...tajuk ni pun buatkan CN rasa cam trtarikkk jak mau join..huhu.... CN telah diinvite oleh tuan punya blog... CIK MYEMYA ... quite intersting laa tjuk die meh....jom la join kowank..


okeh... sekiranya AKU SEORANG JUTAWAN..(pehh...mcm xdapat pun ade..haha... tp xpe...xsalah berangan sket kan tok motivation)... 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


1st skali laa aq nak beli NIKON D3100..
yee.. aq tau... kamera tu tak mahal pun.. murah jak...rasanya kalu kaya..confirm2 dah boleh beli yg harge rm20k ke..haha.. tp aq memang minat NIKON D3100 tu..nak wat camne kan... keh3


erkk....tgk tanah sawah tepi tu..bkn pak ucoopp tau..haha
2NDly.. AKU NAK BELIKAN TANAH untuk parents aq.. 
yelaa...harga tanah skung kan maken mahal..beli tanah banyak2 then dalam 10 ekar tanah.. aq kasi parents aq...selebihnya...aq usahakan..then hasil usaha tu aq leh sedekah kat badan2 kebajikan macam anak yatim ke.. rumah2 warga emas ke... rumah2 orang kurang upaya ke... xpun... orang2 susah yg xde keje tu... aq upah tok usahakan tanah kebun tu.. leh dieorg ade pendapatan tetap... n hasilnye dieorg dapat.... yela..jutawan kan...xkesah la...bagi bg hasil kepada yg kurang kemampuan..hihi



3RD ly... PERGI UMRAH & HAJI brsama family..
itu memng impian family aq la kan...tp mungkin kurang kemampuan..so impian tu trbantut la sket... hiihi..klu jd jutawan..bleh bawak sedara mara aq yg kat johor,perak n kelantan tu..huhu





4TH ly... SMBUNG BELAJAR...
 aq memng brcita2 sangat tok stady luar negara...tp aq xde fulus...if aq jutawan..senang laaa..bleh stady luar negara smbung degree,master n phd...sonok... skung ni..nak terbang sarawak pun xmampu..ceit... =_=



LASTLY... CONTEST N GIVEAWAY
if aq jadi jutawan...aq takkan tinggalkan minat aq neh kat dunia BLOGGER... mungkin aq akan buat banyak2 CONTEST N GIVEAWAY..manela tau aq boleh bg hadiah pertama sebuah KERETA ke.... IPOD ke.. IPAD ke..LAPTOP ke... lumayan kan..hik3
.
.
.
.
.
.
.
.
.

okeh...the end...haha..if jadi jutawan..insyallah...tiang agama tidak akan kulupa :)

4 orang komen:

taufiknasir said...

tak mustahil untuk mencapai sesuatu impian..
yang penting kena belajar betul2 n berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai impian tu walaupun banyak rintangan yang bakal ditempuhi..
no pain no gain..
that's the law of life..
orang akan selalu doakan kejayaan nanie..

Woofer Storm said...

impin tetap impian,tanpa usaha yang berterusan susah nak ckp..heheee

follow sni,nak kaya semua nak jadi..yang kaya pulk nak jadi lagi kaya.tapi siapa nak jadi miskin,..

Mr. Kamikaze said...

hahah.. sengal tol.. nak beli tanah tp gambar usop.. kita bako!!!

nanie zainudin said...

waaaaaaaaaaaakakakka....
tkan2 goggle kuar gambo tu..
kih4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...