Instagram

Google+ Followers

Thursday, December 15, 2011

SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011


Assalamualaikum W.R.T & Salam Sejahtera



Hi semua.. 
Cik Lyssa kita ada wat segmen untuk PELAJAR IPTA la.. 
CN terbaca kat fanpage facebook Cik Lyssa tadi.. 
Jom ramai2 join.. cepat tau..tarikh tutup die pukul 5.00 petang ni..

Untuk join SEGMEN ni.. CN kena patuhi beberapa syarat yang ditetapkan oleh 
Cik Lyssa.. Sila ke blog Cik Lyssa untuk tahu apa syarat2 yang dikenakan..
.
.
.
.
.
i - Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?

Orite! CN ni adalah seorang pelajar jurusan DIPLOMA AKAUNTANSI di sebuah INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI AWAM (IPTA) iaitu POLITEKNIK SEBERANG PERAI,PENANG...

CN langsung takde basic dalam account sbb kat SMT Sepang dlu, CN amek jurusan Pengajian Agroteknologi.. Berkaitan dengan pertanian.. Tapi, di atas dorongan Parents CN yang mengatakan bahawa ACCOUNTANCY adalah kursus yang diperlukan oleh permintaan pekerjaan zaman sekarang, CN pun dengan rela hati menerima tawaran dari ipta tu.

Pada mulanya, memang YES! CN sangat menyesal dengan keputusan CN untuk ambek jurusan tu sebab tyme semester 1, CN susah sangat untuk memahami subjek BASIC ACCOUNT.. Sampai nanges2 CN utk memahami subject tu..

Tapi dengan dorongan dari Parents, Rakan2 serta insan istimewa.. Alhamdulillah..setakat ni, CN dah memperolehi 2 Dekan (*atau AKJ bagi Politeknik iaitu Anugerah Ketua Jabatan)..

Rasa menyesal yang dahulunya menggunung2..sekarang dah takde..sbb CN tau.. kemampuan CN kepada kursus lain tak sama dengan kursus yang CN amik sekarang.. Eventhough tahun terakhir bagi jurusan ni sangat susah, tapi CN akan cuba untuk menghabiskan pengajian CN as Pelajar Diploma Akauntansi dengan sempurna...

Doakan CN ya! 


ii - Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :)

Eventhough CN takde rezeki nak masuk U, tapi Politeknik adalah platform yang terbaik bagi pelajar2 yang lebih kearah teknikal.. Jadi if lepasan SPM yang takde rezeki untuk dapat UNIVERSITI, cubalah membuka mata dan minda anda kepada IPTA lain yang ada di MALAYSIA ni.. If nak jugak masuk U, kita bertatih dulu dengan mengambil DIPLOMA ataupun STPM.. Jangan risau..peluang untuk belajar ada dimana sahaja.. Berdoalah selagi termampu.. Insya-Allah.. 


43 orang komen:

nur chahaya abadiey said...

salam singgh dr blog lyssa... :)

zaty said...

singgah dri segmen lyssa!
wahh bakal akauntan lah ni
goodluck ye :)

jom singgah
http://hisomi.blogspot.com/

kepunyaan kuh ;]] said...

terjah blog anda..salam perkenalan..

http://ceritahatikuh.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

aienhashimm said...

Aien singgah ,,

datang dari segmen yang sama .
:D

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena nak ucapkan selamat maju jaya ..

Niena sudah follow kamu ..

Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

(Klik iklan Churp2 Niena ye.. )

Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang ..

Fendy said...

singgah dari segmen yang sama

salam perkenalan dan semoga berjaya
dalam bidang masing2....

http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

yus yub said...

politeknik, dah abis ke belajar? waaa mantoplah blog ini.......maka....c`ayob follow sini :)

Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah. Kalau Follow ok juga.. :P

www.cayob.com

Amalina Razali said...

akaun nie best kalo minat dan fhm!..:)

http://duniacontengsaya.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

farhana said...

singgah blog kamu..:)

inafarina said...

sy dpt twaran poli akuantansi jgak ..dkt politeknik ungku umar...tapi..sy xprgi..and buat kputusan stay f.6.. ap-ap pun.. good luck for u

Cik Eykaa said...

singgah dr segmen yg same :)
goodluck for ur future :)

laskar pelangi said...

salam singgah ke sini:)
semoga dapat AKJ setiap sem tau. fighting!!

Amsyira Ibrahim said...

Singgah dari Lyssa Segment
:) wah kita pun minat akaun jugak ! goodluck!

Irna said...

salam perkenalan..
singgah dari segmen yg sama..

si TuKanG MeRePeK said...

Assalamualaikum..

singgah.. dak psp ke..?? laaa dkt la kite.. hihi.. ^_^ sy dkt uitm 2 je ha..

http://olalachoc.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

HardiskHifni said...

jenguk jenguk dari blog lyssa :)

sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

Aqilah Kamarudin said...

saya dari politeknik jugak. tapi, politeknik ungku omar :)

http://aqilahkamarudin.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Wan Nurul Zur Ain Bt Wan Din said...

putry done folow sini

folow putry kay :)

http://luahanhatiseoarangperempuan.blogspot.com/

ratu zuleyqha said...

salam kenal, eqha dari segmen yang sama.. selamat maju jaya dalam apa jua bidang yg diceburi, follow kamo dear (:

mizz RFL said...

hye! jumpa blog dari segment yg lyssa buat.. ramai dak yg amik akaun.. pe2 pun gud luck ok!! da follow u.. nanti singgah2 la blog I.. =)

Eza Boom Boom :) said...

course kita tak sama, p jiwa kental nak belajar tu tetap senada. All the best in whatever u do :D

huda said...

salam.
huda datang dari segmen lyssa.
sama lah. huda amik acc dan tak pernah ada basic masa dkt sek men . huda pun amik pertanian dkt sek men gak. hehe.

ok, apa apa pun wish you good luck k. kalo ada masa jemputla singgah blog. thanks ya ^_^

oh; aina said...

salam perkenalan . singgah dr belog cik lyssa .

gud luck :)

darling asma said...

datang dari segmen yg sama.. wahh... good luck yeee...all da best..

~ieda~ said...

wahhh...jauh beza yea kos yg blaja dulu ngn skrg...msty ssh gk kn akaun2 neh...tp msty kamo bole pnya...good luck ok n truskn dpt dekan
btw, done follow kamoo..jom terjah blog ida gk tok segmen yg sm ^_^

^^eKaTiKaH^^ said...

huuh, betul tu.. btw, salam perkenalan dari segmen yg sama.. selamat maju jaye..huhu :)

K O R I E said...

salam,

dkt seberang prai ada poli yea?
hehe. xtahu plak..
btw, akauntan susah jugak tuh.
smoga jadi akuntan yang berjaya..
nt boleh r pegang duit berjuta2 ;p

hehe

chekgu kechik said...

InsyaALLAH..
semoga dapat mencapai cita- cita..:)

datang dari segmen yg sama..

Salam Perkenalan..:)

achik rin said...

saya sedang bertatih . ehehe !
student f6 :)

Aimee Mahmood said...

tahniah untuk cn (:
done following you (:

http://gadistulipz.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

man luqman cool boy said...

http://manluqmancoolboy.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

selamat maju jaya

Mimie said...

salam ziarah dan follow :) dr segmen sama..
all the best :?)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

nabilah huda said...

singgah dari segmen sama

http://bielaisabella.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Yasmin ♥ said...

:))

Blog Fatin Fadhillah said...

salam perkenalan!
gudluck in everything u do, k?

*psssst.. meh lah singgah n follow blog sy. hue hue hue*

meera kamil's said...

Dari segmen y sama.gud lark yaww!
da follow dah, follow meera kamil balik eh :)

http://onlyshygurlz.blogspot.com

cik ija said...

singgah dr segmen lyssa:)
hit me back k:)
http://jikakautiada.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

cik ija said...

singgah dr segmen lyssa:)
hit me back k:)
http://jikakautiada.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

cik auliya said...

dtg dr blog lyssa.. gdluck yekk :)

czueka zulaikha said...

ala..tak sempat join..anyway wish u luck k..sama lahh kisah kita hehe..cuma bezanya czueka blh bt, tp still ta berminat dgn akaun. insyaallah if dpt continue degree, mmg lepaskn je la kos tu huhu

SYZAROSLI said...

dtg dr segmen lyssa. sya pon akaun student.good luck for the future and hve a nice day :)

seronokkan akaun

ayiel said...

hye! dtg dr segmen k.lyssa jgak
akaun mmg de best!!!

jom jenguk blog sy plak :)

http://ayielefthanded.blogspot.com/

Nur Hawa Roslee said...

hai..saya budak akaun dulu, waktu spm. rindu sangat nak buat kira2 akaun cause saya tak continue akaun. btw, good luck, okay ? =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...