Instagram

Google+ Followers

Wednesday, November 14, 2012

4# Family Day : Bajet di Universal Studio Singapore


Assalamualaikum W.R.T & Salam Sejahtera

Pasti ramai yang tertanya-tanya kan berapa bajet untuk ke Universal Studio Singapore ni, termasuk harga-harga cenderamata, makanan dan sebagainya..

1. Pas Masuk Ke USS

Ni adalah Admission Fees yang latest (Sila convertkan mengikut matawang Malaysia) : 




Adult (ages 13-64)  
One Day Non-Peak Pass $68
One Day Peak Pass $74
Two Day Pass $118 

Child (ages 4 to 12)
One Day Non-Peak Pass $50
One Day Peak Pass $54
Two Day Pass $88 


Seniors (Age 65 and above)
One Day Non-Peak Pass $32
One Day Peak Pass $36
Two Day Pass $58 

*CN punya under package & Company Sponsor.. So.. Save banyak la.. thanx bos :)

2. Makanan di USS

Bab makanan.. CN nasihatkan supaya berhati2 sebab kebanyakkan makanan dalam USS ni tak halal... Tapi.. ada satu fast food di tengah2 USS ni halal.. Nama Fast Food ni Mel's Drive tak silap.. warna merah.. yang ni memang ada lambang HALAL kat depan pintu dia.. dan kebanyakan pekerja dia adalah melayu..






okeh.. Set ni dinamakan Double Burger Combo.. SG $13.50.. bersamaan dengan RM 33.75 untuk satu makanan sahaja..mahal wooo..haha.. lapar punya pasal..sangup je.. time ni CN lapo bebenar..tamak amek double.. CN tengok yang SG $8 pun ade je...

2. Cenderamata di USS

Pasti yang datang sini takkan lepaskan peluang untuk beli sedikit cenderamata di USS kan.. CN tukar 
SG $100 untuk perbelanjaan di Singapore ni.. So, kene pandai2 la bajet..hihi




Globe Universal = SG $21.90 (RM 54.75)


Fridge Magnet (FM) = SG $5.90 (RM 14.75)


USS Keychain = SG $7.90 (RM 19.75)


Assorted Universal Studio Singapore Pen = SG $4.90 (RM 12.25)

Cenderamata yang lain :

Tshirt USS = SG $ 21.00 - 25.00 (RM 60 - 70)

Teddy Bear USS = SG $18.90 (RM 47.25) 


Plastic USS pun boleh dijadikan kenangan.. tisu kat fast food pun CN bedal buat kenangan..hihi






Muka kegembiraan lepas dapat beli cenderamata..hihi


Nak tengok tak keadaan di USS????? mehla click ..

0 orang komen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...